Splash Klasse Organisatie Nederland

Button Down

Trainingen

De SKON traint zeilers die zelf ook graag trainingen willen gaan geven. De aspirant trainers draaien mee met een aantal begeleiders die zeilers trainen.

In de regio worden trainingen georganiseerd in het voor- en na seizoen of tussen de wedstrijden weekenden door. Voor trainers of info over de trainingsplanning kun je terecht bij trainingszaken@splashklasse.nl van de SKON.

De Splash klasse is een belangrijke kweekvijver voor talent en wordt gezien als doorstroomklasse. De SKON speelt een actieve rol bij de instroom vanuit de Optimistklasse en doorstroom naar andere wedstrijdklassen. Training maakt daarom een belangrijk deel uit van de SKON activiteiten.
Voor de trainingen werkt de SKON nauw samen met het Watersportverbond, individuele verenigingen, combi’s, samenwerkende verenigingen in de regio’s en de hoofdsteunpunten (HSP) van het Watersportverbond. Er worden drie soorten activiteiten onderscheiden:

Nationale Splash Trainingen

We willen graag iedereen de kans geven een training te krijgen van een echte toptrainer. Iedere Splashzeiler kan zich daarom inschrijven voor een of meerdere Nationale Splash Trainingen. Daarnaast willen we ook graag trainers stimuleren om hieraan mee te doen zodat we met zijn allen van elkaar kunnen leren. Dit beproefde train-de-trainer principe is een belangrijk aspect van deze trainingen.

Breedtetraining

Daarnaast worden breedtetrainingen voor de Splash georganiseerd door individuele verenigingen, samenwerkende verenigingen in de regio’s en door de HSP’en van het Watersportverbond. De SKON is actief betrokken bij het komen tot een eenduidig en gezamenlijk beleid voor opleiding en training van de jeugd in de regio’s. Voor meer informatie over deze trainingen wordt verwezen naar de betreffende verenigingen, de hoofdsteunpunten van het watersportverbond.

JWZ organiseert in de zomervakantie bij voldoende deelname zomertrainingskampen in Workum. Daar kun je op eigen gelegenheid een campingplaats regelen. Overdag worden de trainingen verzorgd door JWZ. Het meest effectief zijn de trainingen als 1 trainer 8 zeilers begeleidt. De hele dag door krijgen de zeilers oefeningen om de boothandeling (speed) en daarna de wedstrijdregels toe te passen (tactiek). Uiteraard wordt er aan het eind van de dag een oefen wedstrijdje gevaren.

De laatste jaren worden er ook trainingen georganiseerd door particuliere organisaties en trainers. Informatie over deze trainingen is te vinden op de websites van deze organisaties en op de SKON website onder het menu item nuttige links.

Contact

share

Volg ons op social media


alternate_email

Stuur ons een mail


secretaris@splashklasse.nl
Menu
close