Splash Klasse Organisatie Nederland

Button Down

Splash

De leukste jeugdwedstrijdklasse van Nederland

De Splash

De Splash is een Nederlandse eenmanszwaardboot en is speciaal ontworpen voor jonge zeilers van 13 t/m 21 jaar die uit hun eerste kleine zeilboot (bijv. de Optimist) komen. Vaak zijn ze nog te licht van gewicht of te kort van stuk voor grote en zwaardere types, zoals de Laser. Maar ook wanneer je na je 14de ontdekt dat zeilen erg leuk is, kan de Splash een goede boot zijn om te beginnen met (wedstrijd)zeilen.

De Splash is een sportieve boot, die direct op het roer reageert, snel aanspringt in een vlaag en hoog aan de wind vaart. Overstag gaan is letterlijk kinderspel. De giek zit hoog genoeg om zonder moeilijkheden overstag te gaan. De boot slaat niet snel om door de directe bediening. Als je toch omslaat is de boot eenvoudig weer recht te zetten en kun je weer verder zeilen. De trimlijnen zijn tijdens het zeilen goed te bedienen en de zeiler heeft een goed uitzicht.

De Splash is niet alleen snel maar ook makkelijk hanteerbaar en al meer dan 25 jaar een beproefd recept. Daarnaast is deze moderne wedstrijd- /recreatieve zeilboot precies afgestemd op het lichaam van jonge mensen. De Splash zeilt niet alleen spectaculair omdat deze al planeert bij windkracht 3, maar biedt ook geweldige trimmogelijkheden. Zeilen met de Splash is vooral zeilen met leeftijdgenoten. Er is altijd wel een wedstrijd in de buurt waar je in het weekend kan deelnemen.

Ontwerp & vaareigenschappen

De Splash is een modern en eigentijds ontwerp van Jac. de Ridder en ontwikkeld door Roel Wester. Wat opvalt is de vrijwel rechte voorsteven, deze is zo ontworpen om een zo groot mogelijke waterlijn te verkrijgen. De Splash heeft vervolgens een diepe en veilige kuip. Het voor- en achterdek zijn groot en de gangborden garanderen een goede ergonomie.
De mast is ongestaagd en het zeil is tijdens het varen uitstekend te trimmen. Een zelflozer zorgt voor afvoer van het water in de kuip. De boot is door zijn gewicht gemakkelijk te hanteren op het land en kan ook op het autodak vervoerd worden. Het zeil wordt met een val gehesen wanneer de mast al in de boot staat. Hierdoor is de Splash goed hanteerbaar.

Specificaties:

Lengte romp: 3,58 meter
Grootste breedte: 1,34 meter
Diepgang met zwaard max.: 0,72 meter
Gewicht romp: 52 kilogram
Mast en giek: 11 kilogram
Roer en zwaard: 7,5 kilogram
Lengte Mast: 5,51 meter


Uitvoeringen:

De Splash kent 3 uitvoeringen:


Contact

share

Volg ons op social media


alternate_email

Stuur ons een mail


secretaris@splashklasse.nl
Menu
close