Splash Klasse Organisatie Nederland

Button Down

Bestuur

Wie zitten er achter SKON?

Albert-Derk Bruin – voorzitter

Al sinds mijn jeugd ben ik graag op het water. Zeilvakanties met mijn ouders, mijn eerste eigen zeilmeters in een piraatje, zeilkampen, surfen – want dat geeft een enorm kick – en in mijn studententijd wedstrijdroeien. Sinds onze zoon 5 jaar geleden begon in de optimist heeft het zeilvirus ons gezin te pakken. Via de O’pen Bic die hem dynamiek en bootbeheersing leerde, is hij nu doorgegroeid naar de Splash. Zo kwam ik in vorig jaar in aanraking met SKON.

De komende jaren zet ik mij graag in voor de vereniging. Daarbij kan ik onder andere leunen op mijn ervaring als president van de studenten roeivereniging in Delft. Ook hier wil ik de topjeugd ondersteunen in hun ambities, en tegelijkertijd ook een gezonde opbouw van de vereniging bewerkstelligen. Met voldoende nieuwe aanwas en doorgroei van de kinderen in de slipstream van de topzeilers. Coaches & trainers zijn van groot belang in dit proces. Ook daar is voldoende aanwas en doorgeven van kennis belangrijk. Zij kunnen tegelijkertijd de link zijn met de verschillende verenigingen en de jonge zeilers die daar de kweekvijver zijn voor de latere top.

Niet alleen winnen staat voorop, ook het ontwikkelen van bootgevoel. En het plezier in het zeilen dat een dat leven lang meegaat.

Bianca van den Outenaar – PR en regiozaken

Moeder van Sterre, Jarno en Eske en getrouwd met Wouter Kamphuis. Sterre en Jarno deden in september 2018 voor het eerst mee aan een zeilwedstrijd, die van het SKON in Akersloot (Alkmaardermeer), onze thuishaven. Als ouders van beginnende wedstrijdzeilers (met zelf weinig relevante wedstrijdervaring) zijn er veel vragen over hoe een wedstrijd verloopt en wat je moet regelen.

Die wedstrijd in september 2018 stond er op vrijdagavond een moeder met haar caravan op de haven. We hadden net de vrijdagavond zeilles afgesloten en zij vroeg waar ze de caravan neer kon zetten. Toen dacht ik nog, caravan voor een wedstrijd, waarom? Inmiddels, een wedstrijdseizoen verder hebben we een bus gekocht en omgebouwd tot camper om….de wedstrijden ‘af te gaan’.

Als beginnende wedstrijdzeiler zijn er naast de wedstrijdregels, nog veel meer ‘dingen’ die je nog niet weet. Met die ervaring heb ik de oude website een update gegeven, van nieuwe informatie voorzien, nieuw adres, nieuwe template en gebruik gemaakt van up-to-date software. Zo kunnen we er weer een paar jaar voort en hoop ik dat de beginnende zeiler ook de juiste informatie vindt.

Mijn doel is om samen met het SKON nog meer jeugd in de Splash te laten zeilen door de boot te promoten bij verenigingen met jeugdzeilers. Hoe geweldig zou het zijn om het aantal SKON-leden weer verder te laten stijgen en nog meer jeugd aan het zeilen te krijgen in de Splash!

Contact

share

Volg ons op social media


alternate_email

Stuur ons een mail


secretaris@splashklasse.nl
Menu
close