Splash Klasse Organisatie Nederland

Button Down

Handige apps

Hier staan 4 handige apps voor wedstrijdzeilers

Windy.com

Voordat je het water op gaat, is het natuurlijk belangrijk om het weer te checken. ‘Windy.com’ is een professionele weerapp waarmee je maar liefst 40 verschillende weerkaarten kan inzien. Vind hier onder andere hoe hard het waait, welke temperatuur het is en of het gaat regenen. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store of App Store.
Windfinder

Als zeiler zijn de juiste windomstandigheden natuurlijk erg belangrijk. Op welke locatie op dit moment de beste omstandigheden zijn om te zeilen, vind je in de app ‘Windfinder’. Je kan de app ook in het buitenland gebruiken: hij bevat meer dan 160.000 locaties wereldwijd. Zo plan je makkelijk je volgende zeiltocht in en vermijd je slecht weer op zee. Safety first!
Het Getij

Is het hoog- of juist laagwater? In de gratis app ‘Het Getij’ vind je de astronomische getijverwachting en de actuele waterstanden. Dit geldt voor alle 207 meetpunten van de Rijkswaterstaat. Zie precies wanneer het spring- en doodtij is en wanneer de zon en maan op- en ondergaan.
Virtual Regatta Inshore

Is het buiten geen ideaal zeilweer? Met de app ‘Virtual Regatta Inshore’ kan je lui vanaf de bank een virtuele zeilwedstrijd houden. In de videogame ga je de strijd aan tegen andere zeilers en verdien je punten om zo de titel van wereldkampioen te behalen.

Contact

share

Volg ons op social media


alternate_email

Stuur ons een mail


secretaris@splashklasse.nl
Menu
close