Splash Klasse Organisatie Nederland

Button Down

Teamzeilen

Zaterdag 25 en zondag 26 november worden er weer een kampioenschap Teamzeilen georganiseerd Haarlem. De wedstrijden vinden plaats recht voor de jachthaven in Haarlem. Mooi beschut en prima om als toeschouwer de wedstrijden van dichtbij te kunnen volgen.

Als zeiler leer je de zeilwedstrijdregels heel snel toe te passen. Het gaat niet om de individuele winst maar om de overwinning van het hele team. Je vaart namelijk 4 tegen 4. Hoe dan? De volgorde van binnenkomst is teven ook je punten aantal. Degene met het minst aantal punten heeft de wedstrijd gewonnen.

Op zaterdag starten om 11 uur met de eerste twee teams. Wedstrijden zijn kort (ca. 7 tot 15 minuten) waardoor dit een ideaal evenement is voor het naseizoen. Je hebt geen tijd om het niet koud te krijgen.

Teamzeilen is een ander tak van het wedstrijdzeilen. Wedstrijdzeilen wordt meestal in een vloot gedaan. Hierbij starten alle boten uit de vloot tegelijk en diegene die als eerste het parcours aflegt wint. Een evenement beslaat hierbij meestal uit meerdere wedstrijden en degene die het gemiddeld het beste doet over alle afzonderlijke wedstrijden, wint het evenement. Bij teamzeilen vaar je in teams van 4 boten een wedstrijd en niet als individuele boot. Je vaart tegen één ander team tegelijk en het is de bedoeling om met je eigen team het andere team te verslaan. Om het andere team te verslaan en moet je zelfs legaal de regels gebruiken om boten van het andere team te vertragen. Zo kan je eigen teamgenoot het andere team inhalen en heb je kans om de wedstrijd te winnen. Dit spelletje maakt het teamzeilen zo leuk om te doen. Het evenement kan je winnen door zoveel mogelijk wedstrijden te winnen van de andere teams.

Het kampioenschap Teamzeilen 2023 is op zaterdag 25 november (start 11.00 uur) en zondag 26 november (start 10.00 uur). Inschrijven kan als team Manage2sail. Heb je geen team, geen probleem. Op zondag 20 november kun je meetrainen op de Mooie Nel en aansluiten bij een ander team of met andere een nieuw team vormen. Voor vragen of meetrainen kun je terecht bij Bianca van den Outenaar (06-19494054).

Overnachten Haarlem

Blijven kamperen kan in overleg met de Havenmeester van de HJC. Verder beschikt Haarlem over veel leuke B&B en Hotels in binnen 10 minuten rijden vanaf de haven.

Contact

share

Volg ons op social media


alternate_email

Stuur ons een mail


secretaris@splashklasse.nl
Menu
close